понеділок, 15 червня 2015 р.

Проект «Recycle Hackathon»

З 27 по 31 травня 2015 року в залах Мистецького Арсеналу відбувся перший інтерактивний освітній фестиваль для дітей і підлітків «Арсенал ідей». За ініціативи молодіжного конструкторського бюро «Geek Workspace» спільно з Національним центром "Малої академії наук України" та Благодійним фондом науки та освіти імені Г.Сковороди, за підтримки Міжнародного енергетичного центра І.Люндіна особливо успішним, у рамках фестивалю, став проект «Recycle Hackathon» – відкритий простір, де молоді науковці робили винаходи із побутового сміття. У змаганні взяло участь шість команд: п'ять – з Києва й одна з Вінниці. 


У результаті марафону учасники презентували цікаві винахідницькі проекти, які можуть бути корисними для малого та середнього бізнесу. Три команди запропонували IT-продукти, ще три – інженерні винаходи.

Підсумки Recycle Hackathon

1 місце. Призовий фонд – 15,000 грн.
Команда “Idea Products” – ідея створення конструктора, з використанням елементів вторинної сировини, з можливістю його повторного використання. Запропоновано виробничий процес, підготовлено SWOT-аналіз бізнес-ідеї з виробництва подібних конструкторів в Україні, розроблено маркетинговий план.

2 місце. Призовий фонд – 7,000 грн.
Команда “Ключ на 32″ – ідея “Exchange” створення портативних автоматів для прийому відпрацьованих батарейок, акумуляторів з компенсацією у вигляді заохочувального товару. Хакери продемонстрували модель автомату, бізнес-стратегію та націлені втілити проект в життя.

3 місце. Призовий фонд – 3,000 грн.
Команда “Warlocks” – ідеєю створення платформи для популяризації сортування відходів. Розроблено програмне забезпечення, з висвітленням пунктів прийому вторинних ресурсів, з можливістю авторизації власників пунктів збору та функціями замовлення вивозу вторинної сировини.


Також свої ідеї та концепції запропонували команди:
Команда “КБАЕ” – ідея вироблення піщано-полімерних будівельних матеріалів (плитки, черепиці, каналізаційних люків), з використанням переробленого пластику. Розроблена бізнес-модель, розрахована окупність проекту, проведено тестова плавка пластика в якості зразка виробничої сировини.
Команда “GreeNest” – концепція open-source соціального бізнесу з переробки відходів в Україні. Розроблена бізнес-модель проекту та маркетингова стратегія просування концепції на ринку.
Благодійна організація «Благодійний фонд науки та освіти ім. Г. Сковороди» надав організаційну та фінансову допомогу для проведення даного заходу та висловлює свою повагу і вдячність партнерам, всім активним учасникам, хто був долучений до «Recycle Hackathon».