понеділок, 16 березня 2015 р.

Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Ерудит»
2014 рік

Національним центром «Мала академія наук України» спільно з благодійною організацією «Благодійний фонд науки та освіти ім. Григорія Сковороди» 09-12 грудня 2014 року було проведено Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Ерудит» (далі – Конкурс).
До участі в заході залучались учні 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів і вихованці позашкільних навчальних закладів з метою поглибленого вивчення фізико-математичних, технічних і природничих дисциплін.
Конкурс проводився у формі тестових завдань в номінаціях: «Історик-Юніор», «Технік-Юніор», «Астроном-Юніор», «Еколог-Юніор».
Загальна тематика для Конкурсу в 2014 році:
·         «Астрономія» – основні знання про зоряне небо, Сонячну систему та методи спостережень і астрономічних вимірювань;
·         «Техніка» – розвиток ракетної промисловості, історія освоєння космосу людиною, історія ракетобудування в Україні (до 70-річчя “Южмашу”),  а також завдання, що висвітлюють внесок у науку Галілео Галілея, 450 років з дня народження якого виповнилося в цьому році;
·         «Екологія» – інтеграція знань з біології, географії, екології, знання міжнародної екологічної символіки;
·         «Історія» – основні знання з шкільної програми за І семестр поточного та ІІ семестр минулого навчального років.
Загалом в конкурсі взяли участь 12234 учні з Автономної Республіки Крим та 22 областей України.